Scuarul Cehov, etapa II

Vești bune pentru Scuarul Cehov, prieteni!

După cum am anuțat anterior, pînă în prezent am realizat abia prima etapă a reamenajării scuarului. Ea prevedea cîteva puncte:

  1. Salvarea spațiului de preluare și construire.
  2. Branding-ul și construirea de personalitate.
  3. Amenajarea spațiului cu bănci, coșuri pentru gunoi, felinare și gazon pentru atragerea oamenilor.
  4. Elaborarea proiectului de amenajare și perfectarea actelor necesare pentru lucrăril de renovare.

Deși cu cele 15 mii de dolari colectați în cadrul campaniei de colectare de fonduri am reușit să realizăm toate obiectivele propuse, această sumă nu este suficientă pentru realizarea întregului proiect.

12122726_1116912471652529_1548872897989971685_n

Și dacă orășenii au contribuit la realizarea primei părți a reamenajării, am considerat normal și necesar să implicăm și municipalitatea.

Astfel, în luna februarie a anului curent am înaintat către Primăria Chișinău și Consiliul Municipal Chișinău o scrisoare în care am solicitat alocarea de fonduri din bugetul municipal pentru realizarea proiectului de reamenajarea a Scuarului Cehov.

Din fericire consilierii municipali au fost foarte receptivi la rugămintea noastră și au prevăzut alocarea a 1 milion de lei pentru lucrările de renovare ale scuarului, fapt pentru care le mulțumim mult.

Conform Anexei nr. 14 la decizia Consiliului municipal Chişinău nr. 2/6 din 06.07.2016 ”Cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pe anul 2016 în lectura a doua și corelarea acestuia”, alocația respectivă pentru Scuarul ”A.Cehov” a fost repartizată către Direcția Locativ-Comunală și Amenajare.

În calitate de inițiatori și coordonatori ai proiectului de amenajare a Scuarului Cehov, am elaborat o scrisoare în adresa șefului Direcției Locativ-Comunale și Amenajare, în care solicităm ca reprezentanții grupului de inițiativă să fie implicați în procesul de valorificare a resurselor alocate, pentru a putea asigura realizarea proiectului de reamenajare a scuarului, elaborat și coordonat anterior.

Pentru noi este prioritar ca banii alocați să fie cheltuiți eficient iar lucrările să fie realizate conform proiectului tehnic, de către companii cu experiență în domeniu.

Prioritar acum este să renovăm trotuarul, să eliminăm parcarea ilegală de pe trotuar și să efecuăm lucrările de betonare și renovare a elementelor de beton din scuar și să pavăm spațiul din centru (cu eliminarea havuzului vechi, așa cum restaurarea lui nu este posibilă).

10979444_801390476598791_1188969015_n

O să vă ținem la curent cu întreg procesul de organizare a lucrărilor. Va fi interesant 🙂

Leave a comment